Fluzzy blog - nieuwtjes, weetjes en winacties over Knuffels en Pluche dieren!

Een knuffel is het beste medicijn voor deze dieren

Een knuffel is het beste medicijn voor deze dieren Knuffels zijn belangrijk voor kinderen (en ook al willen we het niet graag toegeven: ook vaak nog voor volwassenen!). Maar wist je dat dieren zich ook heel erg kunnen hechten aan knuffels? Vaak zien dieren de knuffels als speelgoed; iedereen met een huisdier weet hoeveel plezier een dier kan hebben van een leuke knuffel. Maar dieren zien knuffels ook als maatje en kunnen er ongelooflijk aan gehecht raken. In sommige gevallen is die knuffel zelfs een laatste redmiddel: als jonge dieren hun moeder verliezen, heeft dat een ingrijpend effect op de kleintjes. Een knuffel kan daarbij uitkomst bieden!

Geknuffeld worden door… een stoel?!

Geknuffeld worden door… een stoel?! Groot, klein, zacht, stof, dik, dun… bij Fluzzy zijn we bekend met alle soorten knuffels. Maar nu kwamen we toch wel een héle bijzondere knuffel tegen: een stoel! Designer Lee Eun Kyoung uit Zuid-Korea ontwierp een zachte stoel met armen die je kunnen knuffelen: de ‘free hug sofa’.

Teddybeer weer thuis dankzij de Zweedse luchtmacht

Teddybeer weer thuis dankzij de Zweedse luchtmacht Bij een luchtshow van de Zweedse luchtshow raakte een 11-jarige jongen zijn teddybeer kwijt. Op het militair vliegveld Såtenäs werd de teddybeer ontdekt na afloop van de druk bezochte luchtshow. Het militaire personeel besloot om de hulp van social media in te roepen om de eigenaar van de knuffelbeer op te sporen. En dat lukte: inmiddels is de teddybeer weer thuis en verenigd met zijn eigenaar!

Huisdieren en hun knuffels: friends forever

Huisdieren en hun knuffels: friends forever Herinner jij jouw favoriete knuffel van vroeger nog? Als baby of klein kind krijgt iedereen een knuffel cadeau en die knuffel blijft een vriend voor het leven. Misschien heb je jouw oude teddybeer nog wel, helemaal platgeknuffeld en verouderd. Maar niet alleen mensen raken gehecht hun favoriete knuffel, ook bij honden en katten komt dit veel voor. Dierenliefhebbers zullen dit zeker herkennen! Sommige honden en katten verslinden hun speelgoed voordat je met je ogen kunt knipperen, terwijl een andere hond of kat zijn knuffeltje nooit meer loslaat. De leukste foto’s daarvan zie je vandaag in deze blog.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »