Fluzzy blog - nieuwtjes, weetjes en winacties over Knuffels en Pluche dieren!

Op Berenjacht in jouw buurt

Op Berenjacht in jouw buurt In deze bizarre tijd van het heersende coronavirus kunnen we allemaal wel wat positiviteit gebruiken. Velen van jullie werken zoveel mogelijk thuis of kunnen zelfs niet eens naar hun werk, en kinderen moeten zich massaal thuis vermaken nu de scholen dicht zijn. Tussen alle negatieve berichten worden ook hele mooie, positieve initiatieven gestart. Eén van die initiatieven is de Berenjacht door Nederland. Het idee is simpel: plaats een knuffelbeer voor jouw raam, zodat voor kinderen een leuk buitenspel ontstaat.

Waarom je nooit knuffels bij Chinese webshops moet kopen

Waarom je nooit knuffels bij Chinese webshops moet kopen Chinese webshops doen op het moment goede zaken en dat is logisch. Prijzen zijn schrikbarend laag, veel lager dan de prijzen in Nederlandse (web)winkels. Maar kopen bij Chinese webshops is zeker niet zonder risico. Het is al lang bekend dat je voorzichtig moet zijn met in China bestelde producten, maar nu wordt er nog extra voor gewaarschuwd. De Consumentenbond heeft uitvoerig onderzoek gedaan en veel producten bleken onveilig. Daarom wordt nu het dringende advies gegeven om kleding, sieraden, cosmetica, speelgoed en elektrische apparaten niet bij webshops buiten de EU te kopen. Dat geldt dus ook voor knuffels, want de kans is heel groot dat deze knuffels niet veilig zijn, vooral niet voor kinderen. Maar hoe zit het dan met speelgoed ‘Made in China’? En waarom zijn producten in China zo goedkoop?

Een knuffel is het beste medicijn voor deze dieren

Een knuffel is het beste medicijn voor deze dieren Knuffels zijn belangrijk voor kinderen (en ook al willen we het niet graag toegeven: ook vaak nog voor volwassenen!). Maar wist je dat dieren zich ook heel erg kunnen hechten aan knuffels? Vaak zien dieren de knuffels als speelgoed; iedereen met een huisdier weet hoeveel plezier een dier kan hebben van een leuke knuffel. Maar dieren zien knuffels ook als maatje en kunnen er ongelooflijk aan gehecht raken. In sommige gevallen is die knuffel zelfs een laatste redmiddel: als jonge dieren hun moeder verliezen, heeft dat een ingrijpend effect op de kleintjes. Een knuffel kan daarbij uitkomst bieden!

Geknuffeld worden door… een stoel?!

Geknuffeld worden door… een stoel?! Groot, klein, zacht, stof, dik, dun… bij Fluzzy zijn we bekend met alle soorten knuffels. Maar nu kwamen we toch wel een héle bijzondere knuffel tegen: een stoel! Designer Lee Eun Kyoung uit Zuid-Korea ontwierp een zachte stoel met armen die je kunnen knuffelen: de ‘free hug sofa’.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »