Fluzzy blog - nieuwtjes, weetjes en winacties over Knuffels en Pluche dieren!

Aandacht voor de reuzenpanda op Internationale Pandadag

Aandacht voor de reuzenpanda op Internationale Pandadag Elk jaar op 16 maart staat de reuzenpanda flink in de schijnwerpers: het is namelijk Internationale Pandadag! De hele dag wordt wereldwijd aandacht besteed aan panda’s. De reuzenpanda is niet alleen een bijzonder dier, de panda heeft nog aandacht nodig. Deze diersoort staat namelijk nog steeds op de Rode Lijst van Bedreigde Diersoorten. Een wereldwijde dag om meer aandacht te besteden aan deze unieke dieren is daarom zeer hard nodig.

Panda’s Wu Wen en Xing Ya te zien in Ouwehands Dierenpark!

Panda’s Wu Wen en Xing Ya te zien in Ouwehands Dierenpark! Reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya zijn al een tijdje in Nederland, maar als bezoeker moesten we nog even wachten om de twee dieren te kunnen zien. De twee panda’s werden eerst in quarantaine geplaatst en mochten wekenlang wennen aan hun nieuwe verblijf. Maar nu is het eindelijk zover: het verblijf van de panda’s werd officieel geopend voor het publiek! Wu Wen en Xing Ya hebben een prachtig verblijf in traditioneel Chinese stijl, met een binnen- en buitenplaats waar ze vrij kunnen rondlopen. Wij geven je alvast een tipje van de sluier met een aantal foto’s van de twee panda’s

Panda’s Wu Weng en Xing Ya aangekomen in Rhenen

Panda’s Wu Weng en Xing Ya aangekomen in Rhenen Nederland heeft er twee bijzondere logees bij: panda’s Wu Weng en Xing Ya. Het is al een tijdje bekend dat de twee reuzenpanda’s door China uitgeleend werden aan Ouwehands Dierenpark, maar nu is dan eindelijk het moment aangekomen dat de twee dieren op Nederlandse bodem aankwamen. Woensdag 12 april landde het KLM Cargo vliegtuig op Schiphol, waar de twee panda’s met veel belangstelling werden onthaald. Vervolgens werden Wu Wen en Xing Ya met een speciaal bestickerde vrachtwagen vervoerd om in Rhenen feestelijk onthaald te worden.

Panda’s komen naar Nederland!

Panda’s komen naar Nederland! Ook zo dol op reuzenpanda’s? Dan heb je waarschijnlijk het goede nieuws al gehoord: Ouwehands Dierenpark in Rhenen krijgt twee panda’s! En vandaag is de aankomstdatum van deze twee Chinese dieren aangekondigd: reuzenpanda’s Xing Ya en Wu We komen 12 april in Nederland aan.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »