Panda’s Wu Wen en Xing Ya te zien in Ouwehands Dierenpark!

Panda’s Wu Wen en Xing Ya te zien in Ouwehands Dierenpark!

Reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya zijn al een tijdje in Nederland, maar als bezoeker moesten we nog even wachten om de twee dieren te kunnen zien. De twee panda’s werden eerst in quarantaine geplaatst en mochten wekenlang wennen aan hun nieuwe verblijf. Maar nu is het eindelijk zover: het verblijf van de panda’s werd officieel geopend voor het publiek! Wu Wen en Xing Ya hebben een prachtig verblijf in traditioneel Chinese stijl, met een binnen- en buitenplaats waar ze vrij kunnen rondlopen. Wij geven je alvast een tipje van de sluier met een aantal foto’s van de twee panda’s

Het verblijf van panda's Wu Wen en Xing Ya

Het reuzenpandaverblijf is gebouwd in traditionele Chinese stijl. De bouw heeft maanden geduurd en was in het park goed zichtbaar voor alle bezoekers. Het verblijf werd echter niet zomaar het nieuwe thuis van de twee reuzenpanda’s: China moest het onderkomen eerst goedkeuren voordat panda’s Wu Wen en Xing Ya naar Nederland konden komen. In januari 2017 mocht Ouwehands Dierenpark een delegatie van Chinese autoriteiten ontvangen. De Chinese delegatie was gelukkig erg enthousiast over het toekomstige verblijf van de panda’s en keurde het gebouw goed. Op dat moment kon het transport van de panda’s geregeld gaan worden. 

Verblijf panda's Wu Wen en Xing Ya in Ouwehands Dierenpark (Foto: © Wendy de Bert)

Reuzenpanda Wu Wen

Ouwehands Dierenpark verwelkomde in april een tweetal reuzenpanda's: Wu Wen en Xing Ya. Wu Wen is het vrouwtje en is vier jaar oud. De naam Wu Wen betekent ‘mooie krachtige wolk’. De twee panda's zitten voorlopig nog gescheiden van elkaar, aangezien ze nog te jong zijn om te paren. Maar het is uiteraard wel de bedoeling dat de twee elkaar over een tijdje gezelschap zullen gaan houden. 

Reuzenpanda Wu Wen (Foto: © Wendy de Bert)

Reuzenpanda Wu Wen (Foto: © Wendy de Bert)

Panda Xing Ya

Xing Ya is de naam van het mannetje en betekent ‘elegante ster’. Xing Ya is op 5 augustus jarig en is net als Wu Wen 4 jaar oud. Hij is iets actiever dan Wu Wen en is constant bezig om alles in zijn omgeving te ontdekken (en soms te slopen!). Maar panda Xing Ya geniet ook van zijn dutjes!

Reuzenpanda Xing Ya (Foto: © Wendy de Bert)

Panda Xing Ya in Ouwehands Dierenpark (Foto: © Wendy de Bert)

Panda's eten bamboe. Kilo's en kilo's bamboe

Als je aan een panda denkt, dan denk je aan bamboe. Heel veel bamboe. Maar wist je dat de panda eigenlijk tot de carnivoren behoort? Desondanks eet de reuzenpanda nauwelijks tot geen vlees, maar eet voornamelijk bamboe; een grassoort die veel in het leefgebied van de panda voorkomt. Voor de komst van Wu Wen en Xing Ya werd een Brabantse bamboekweker om hulp gevraagd. Hij verzorgt nu de dagelijkse hoeveelheid bamboe voor de panda’s, wat ongeveer 30 kilo per dag is! En panda’s blijken kieskeurig en wispelturig, want het is altijd afwachten voor welk soort bamboe ze de voorkeur hebben. Gelukkig valt de Nederlandse bamboe bij ze in de smaak!

De panda's eten kilo's bamboe per dag (Foto: © Wendy de Bert)

Reuzenpanda Wu Wen in Ouwehands Dierenpark (Foto: © Wendy de Bert)

Panda knuffel kopen

Met de komst van de panda’s Wu Wen en Xing Ya kan een panda knuffel natuurlijk niet ontbreken in de webshop! Deze leuke reuzenpanda knuffel is heerlijk zacht en van hoge kwaliteit. De panda is 30 cm groot, heeft een lieve snuit en een gezellige bolle buik. Shop de panda knuffel in de webshop
Alle bestellingen boven 40 euro worden gratis verzonden binnen Nederland (gratis verzending naar België bij bestellingen boven 60 euro).

Foto's: © Wendy de Bert   

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »