Panda’s Wu Weng en Xing Ya aangekomen in Rhenen

Panda’s Wu Weng en Xing Ya aangekomen in Rhenen

Nederland heeft er twee bijzondere logees bij: panda’s Wu Weng en Xing Ya. Het is al een tijdje bekend dat de twee reuzenpanda’s door China uitgeleend werden aan Ouwehands Dierenpark, maar nu is dan eindelijk het moment aangekomen dat de twee dieren op Nederlandse bodem aankwamen. Woensdag 12 april landde het KLM Cargo vliegtuig op Schiphol, waar de twee panda’s met veel belangstelling werden onthaald. Vervolgens werden Wu Wen en Xing Ya met een speciaal bestickerde vrachtwagen vervoerd om in Rhenen feestelijk onthaald te worden.

Woensdag 12 april werd de komst van panda’s Wu Wen en Xing Ya op de voet gevolgd door de Nederlandse media. De regionale omroep RTV Utrecht deed live verslag van de aankomst van de panda’s en ook RTL Nieuws en NOS waren bij het feestje aanwezig.

Panda's reizen van Schiphol naar Rhenen

De panda’s kwamen rond 19:30 uur aan op luchthaven Schiphol, waar ze werden opgewacht door een compleet mediacircus. Gelukkig leken de panda’s geen last te hebben van de drukte en zagen ze er volgens Christiaan van der Hoeven van het WNF “relaxed uit”. Na inspectie en het te woord staan van de pers, werden de panda’s in de vrachtwagen gezet waarmee ze aan de reis naar hun nieuwe thuis in Rhenen begonnen.

Vrachtwagenchauffeur Marco de Krey had de grote eer om de twee panda’s veilig naar Rhenen te brengen. De vrachtwagen reed door het centrum van Rhenen, waar de pandaparade een stop maakte bij het feestende publiek. De panda’s waren uiteraard nog niet te zien, want zij worden over een paar weken pas aan het publiek getoond. Vanuit het centrum ging de vrachtwagen verder naar zijn eindbestemming Ouwehands Dierenpark, waar ze rond 23:30 uur aankwamen.

In het centrum van Rhenen stonden enthousiaste toeschouwers te wachten op de reuzenpanda's Wu Weng en Xing Ya. 

Na een lange vlucht en een rit in de vrachtwagen kwamen de twee reuzenpanda's eindelijk aan in het centrum van Rhenen, waar de vrachtwagen met veel enthousiasme werd ontvangen. 

Eigenaar van Ouwehands Dierenpark, Marcel Boekhoorn, vierde feest in Rhenen. "Zijn" panda's waren eindelijk gearriveerd. 

Eerste nacht in Ouwehands Dierenpark 

De eerste nacht hebben panda’s Wu Wen en Xing Ya goed doorgebracht en hebben ook al Nederlandse bamboe gegeten. De komende weken gaan de twee dieren in quarantaine. Na de officiële opening van Pandasia – het nieuwe 3400 m2 grootte verblijf – zullen de panda’s eindelijk te zien zijn voor het publiek. Ook zo dol op panda's? Het is dus helaas even wachten voordat je Wu Wen en Xing Ya kunt gaan ontmoeten.

Fluzzy heet panda’s Wu Weng en Xing Ya van harte welkom in Rhenen!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »