Panda’s komen naar Nederland!

Panda’s komen naar Nederland!

Ook zo dol op reuzenpanda’s? Dan heb je waarschijnlijk het goede nieuws al gehoord: Ouwehands Dierenpark in Rhenen krijgt twee panda’s! En vandaag is de aankomstdatum van deze twee Chinese dieren aangekondigd: reuzenpanda’s Xing Ya en Wu We komen 12 april in Nederland aan.

Reuzenpanda’s Xing Ya en Wu We naar Rhenen

De Nederlandse dierentuin Ouwehands Dierenpark in Rhenen is 16 jaar bezig geweest om de reuzenpanda’s naar de dierentuin te halen. In oktober 2016 werd eindelijk ingestemd met een zoölogische samenwerking tussen Nederland en China. Tijdens het staatsbezoek van koning Willem Alexander en koningin Máxima aan China heeft de Chinese president Xi Jinping toestemming gegeven voor de unieke samenwerking. Twee panda’s werden symbolisch geschonken aan Nederland.

Ouwehands Dierenpark zal de twee panda’s dit voorjaar verwelkomen. Het vrouwtje heeft Wu Wen en haar naam betekent ‘mooie krachtige wolk’. Het mannetje is Xing Ya en betekent ‘elegante ster’. De twee reuzenpanda’s komen 12 april aan op Schiphol. KLM Cargo is verantwoordelijk voor het vervoer van de twee dieren, wat uiteraard verantwoord en diervriendelijk zal gebeuren. Wanneer de panda’s veilig op Nederlandse bodem geland zijn, verblijven ze eerst in het KLM Dierenhotel. Daarna wordt hun reis voortgezet naar Rhenen, waar de panda’s eerst in quarantaine gaan in Ouwehands Dierenpark.

Bescherming van de reuzenpanda

De reuzenpanda’s zijn natuurlijk een unieke topattractie in Nederland, maar er zit meer achter de komst van de dieren. Ouwehands dierenpark haalt de panda’s naar Nederland in het kader van een natuurbeschermingsproject. Reuzenpanda’s zijn zeldzaam en behoorden jarenlang tot de bedreigde diersoorten. De reuzenpanda (Latijnse naam ‘Ailuropoda melanoleuca’) komt alleen voor in de hoge bergen in het midden van China. Dankzij goede natuurbescherming door organisaties zoals het Wereld Natuur Fonds is het aantal panda’s licht gestegen, waardoor de status van de panda vorig jaar van ‘bedreigd’ naar ‘kwetsbaar’ is gegaan.

De reuzenpanda’s in Ouwehands Dierenpark zijn onderdeel van een natuurbeschermingsproject. Samen met Wageningen University & Research Centre en Chinese onderzoekers wordt door middel van onderzoek bijgedragen aan de instandhouding van de reuzenpanda. Ouwehands Dierenpark ondersteunt daarnaast het Wolong Giant Panda Centre, waar gewerkt wordt aan bescherming van het liefgebied van de reuzenpanda. Meer informatie over het panda natuurbeschermingsproject vind je op de website van Ouwehands Dierenpark.

Iedereen is dol op panda’s

Bij Fluzzy zijn we gek op reuzenpanda’s; de panda knuffel is dan ook één van de leukste items in de webshop! Panda’s zijn geweldige en grappige dieren die soms voor veel hilariteit zorgen op internet. Je kent vast wel het filmpje van de niezende panda. Geniet nog even van dit grappige moment: 

Het is nog niet bekendgemaakt wanneer de officiële opening van het pandaverblijf zal plaatsvinden, maar wij kijken er nu al naar uit. Jij ook? Wij houden je natuurlijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Bron foto's: Ouwehands Dierenpark

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »