Een knuffel is het beste medicijn voor deze dieren

Een knuffel is het beste medicijn voor deze dieren

Knuffels zijn belangrijk voor kinderen (en ook al willen we het niet graag toegeven: ook vaak nog voor volwassenen!). Maar wist je dat dieren zich ook heel erg kunnen hechten aan knuffels? Vaak zien dieren de knuffels als speelgoed; iedereen met een huisdier weet hoeveel plezier een dier kan hebben van een leuke knuffel. Maar dieren zien knuffels ook als maatje en kunnen er ongelooflijk aan gehecht raken. In sommige gevallen is die knuffel zelfs een laatste redmiddel: als jonge dieren hun moeder verliezen, heeft dat een ingrijpend effect op de kleintjes. Een knuffel kan daarbij uitkomst bieden!

Bij Fluzzy gaven we je al eerder de leukste foto’s van dieren met knuffels. Zo zag je bijvoorbeeld dat huisdieren echt friends forever kunnen zijn met hun knuffels: soms zijn ze absoluut onafscheidelijk. Ook altijd leuk zijn de foto’s van dieren met de knuffels waar ze als twee druppels water op lijken. Maar een dier met knuffel is meer dan alleen schattigheid. In sommige gevallen is de knuffel een laatste redmiddel. Een knuffelbeest is kan het dier te helpen bij een traumatische ervaring en wordt soms ingezet om het verlies van een ouder te compenseren.

IJsbeer en knuffelbeer zijn onafscheidelijk

Voor deze jonge ijsbeer is de knuffelbeer niet alleen maar speelgoed: de ijsbeerjong werd wees nadat zijn moeder waarschijnlijk door de jacht om het leven was gekomen. De kleine ijsbeer kon moeilijk omgaan met het verlies van zijn moeder. De bruine knuffelbeer die hij van zijn verzorgers in de Alaska Zoo kreeg, bleek het perfecte medicijn: de ijsbeer en zijn knuffelbeer waren vanaf dat moment onafscheidelijk!

Ijsbeer met knuffel

Bron: Daily Mail 

Knuffels als pleegmoeder voor luiaards

Ook bij luiaards worden knuffels ingezet om het gemis van een ouder te compenseren. In Costa Rica krijgen de baby luiaards gezelschap van een knuffel voor geborgenheid, nadat moeders de kleintjes om onverklaarbare redenen achterlaten.

Luiaard met knuffel

Bron: dw.com

Maar ook dichterbij huis is daar een mooi voorbeeld van te vinden: een aantal jaren geleden zocht de kleine Sjakie – een baby luiaard – troost bij een grote knuffel in de Arnhemse dierentuin Burgers Zoo.

Opvangcentrum geeft knuffels aan geredde boerderijdieren

Dankzij de vele opvangcentra wereldwijd krijgen dieren een nieuwe kans wanneer hun iets ernstigs is overkomen. Dieren worden verstoten, zijn plotseling wees geworden of zijn gewond geraakt en hebben daardoor hulp nodig. Een dierenopvang in Australië redt boerderijdieren uit allerlei benarde situaties. Daarbij zetten ze regelmatig knuffels in om de arme dieren extra steun te bieden! Het varkentje Penelope Sue kreeg meer zelfvertrouwen om naar buiten te gaan dankzij haar pluche olifant. De zieke kalf Jasmine kon warm blijven dankzij een grote teddybeer die haar gezelschap hield. En het geitje Sundance the Kid raakte bevriend met de verschillende knuffels bij het opvangcentrum.

Varken met knuffel

Kalf met knuffel

Geitje met knuffel

Bron: onegreenplanet.org

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »