Duurzaamheid bij Fluzzy: Eco-knuffels en recyclede materialen

Duurzaamheid bij Fluzzy: Eco-knuffels en recyclede materialen

Bij Fluzzy krijgen we wel eens de vraag: is een webshop niet heel erg slecht voor het milieu? Bij een webshop wordt bijvoorbeeld veel verpakkingsmateriaal gebruikt, hoe zorg je er dan voor dat je niet bergen afval creëert? Het team van Fluzzy is zich heel erg bewust van de grote hoeveelheden verpakkingsmaterialen die in de wereld van webshops circuleren. Dus proberen we daar zo bewust mogelijk mee om te gaan! En dat is niet de enige stappen die Fluzzy in duurzaamheid neemt: we hebben nu ook een hele leuke lijn Eco-knuffels toegevoegd aan de shop. We vertellen meer in deze blog!

Duurzaamheid: beginnen met kleine stappen

Het onderwerp ‘duurzaamheid’ is een kwestie waar de meeste bedrijven zich mee bezig zijn. Hoe kun je zorgen dat je als organisatie je steentje bijdraagt? En eigenlijk is het antwoord simpel: begin met iets kleins, iets wat makkelijk te implementeren is. Daarom heeft Fluzzy onder meer de volgende stappen genomen om meer verantwoord te ondernemen:

Scheiden van afval

Dit lijkt erg voor de hand te liggen, maar bij veel bedrijven wordt er nog steeds geen afval gescheiden. Terwijl het eigenlijk een kleine moeite is! Aparte prullenbakken en containers voor plastic, papier en restafval. Zet ze naast elkaar en afval scheiden is een fluitje van een cent. Het duurt zelfs niet lang voordat je er niet meer over na hoeft te denken en het een gewoonte wordt. Ook thuis!

Verzenddozen zo klein mogelijk

Je kent het vast wel: je bestelt iets kleins op internet en het wordt in een gigantische doos geleverd. Niet alleen onnodig en irritant, maar ook heel slecht voor het milieu! Want grote dozen met weinig inhoud moeten gevuld worden met veel verpakkingsmaterialen (vaak van plastic) , anders gaat jouw bestelde artikel snel kapot.

De oplossing voor een webshop is dus simpel: zorg ervoor dat de doos zo klein mogelijk is en nauw om het product valt. De verzenddoos heeft dan niet of nauwelijks verpakkingsmateriaal nodig, waardoor je veel afval bespaart. En dat is precies waar Fluzzy heel bewust mee bezig is. De verzenddozen proberen we zo klein mogelijk te houden, waardoor we de hoeveelheid verpakkingsmateriaal zo beperkt mogelijk kunnen houden!

Hergebruiken verpakkingsmateriaal

Wanneer Fluzzy nieuwe knuffels binnenkrijgt van fabrikanten, worden die in grote dozen geleverd. We zijn blij om te zien dat onze leveranciers steeds bewuster inpakken, waardoor er steeds minder verpakkingsmateriaal wordt gebruikt. Maar soms ontkomen onze leveranciers er niet aan om verpakkingsmateriaal te gebruiken, omdat dit simpelweg de producten beschermt.

Dat (steeds vaker van gerecyclede materialen gemaakte) verpakkingsmateriaal is in de meeste gevallen nog goed bruikbaar (schoon en netjes) en kan dus nog een keer gebruikt worden. Vanaf de start van Fluzzy hebben we dit verpakkingsmateriaal zorgvuldig bewaard, zodat we het nogmaals kunnen gebruiken bij het verzenden van de pakketjes. Hergebruik van verpakkingsmateriaal dus! En dat heeft duidelijk z'n vruchten afgeworpen: sinds de oprichting van Fluzzy hebben we daardoor nog nooit verpakkingsmateriaal nieuw hoeven aanschaffen! Al het opvulmateriaal (zoals bubbelfolie en luchtkussens) krijgt op die manier een tweede kans!

We willen jou vragen om hetzelfde te doen. Gooi het (schone en nog bruikbare) verpakkingsmateriaal niet zomaar weg, maar probeer het te hergebruiken. Deel het op 'gratis op te halen'-groepen, geef het aan mensen die gaan verhuizen of neem contact op met lokale ondernemers. Wellicht kan het verpakkingsmateriaal nogmaals gebruikt worden!

 

Nieuw: Aurora Eco Nation knuffels, gemaakt van gerecyclede materialen

Fluzzy maakt nu een nieuwe stap in de richting van verduurzaming. We hebben nu namelijk Eco-knuffels van het merk Aurora toegevoegd aan de webshop!

De nieuwe dierenknuffels behoren tot de gloednieuwe ‘Eco Nation’ knuffellijn van het merk Aurora. Deze knuffels zijn gemaakt van natuurlijke en gerecyclede materialen. De lijn draagt bij aan een groenere wereld door:

  • Pluche en vulling te gebruiken dat gemaakt is van gerecyclede plastic flessen
  • Plastic korrels niet meer te gebruiken in de vulling
  • Geen plastic ogen te gebruiken, maar geborduurde ogen
  • Gerecycled materiaal te gebruiken voor verpakking en labels.

Op het label van de knuffels is te lezen hoe Aurora zich inzet voor hergebruik van plastic:

At Aurora, every year we are saving over 4.000.000.000 plastic bottles globally contributing to a greener earth by producing our plush using eco-friendly materials

Aurora Eco Nation knuffels: vos, wolf en zeehond

Binnen de lijn ‘Eco Nation’ zijn drie hele leuke knuffeldieren gekozen: een vos, wolf en zeehond. Deze drie dieren zijn 23-30 cm groot en zijn de zachtste knuffels die je ooit zult knuffelen! De pluche dieren hebben een prachtige vacht en mooie geborduurde ogen. Knuffels om meteen verliefd op te worden.

 

Vos knuffel (Aurora Eco Nation):

Wolf knuffel (Aurora Eco Nation):

Zeehond knuffel (Aurora Eco Nation):

Met de nieuwe knuffels van Aurora heeft Fluzzy nu ook mooie, duurzame knuffels toegevoegd aan de webshop. We zijn van plan om dat aanbod snel uit te breiden!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »