DIY: maak een knuffel voor je hond of kat

DIY: maak een knuffel voor je hond of kat

Vandaag krijg je van Fluzzy een DIY project! Via een aantal eenvoudige stappen kun je zelf een knuffeltje maken voor je hond of kat. Klinkt misschien moeilijk, maar een knuffeltje maken hoeft echt niet zo moeilijk te zijn. Je hebt slechts een paar dingen nodig (zoals vilt, een schaar en garen) om het beertje te kunnen maken. Alle benodigdheden zijn makkelijk verkrijgbaar. Ga er maar voor zitten en knutsel met ons mee. En deel het resultaat met ons, we zijn reuzebenieuwd hoe jouw knuffel eruit komt te zien!

Benodigdheden:


- Vilt (2 kleuren: lijf en ogen)
- Schaar
- Vilt- of markeerstift
- Borduurgaren
- Naald met groot oog
- Knuffel- of kussenvulling
  (verkrijgbaar bij knutselwinkels of bijvoorbeeld de HEMA)

 

 

 

1. Teken de beer op het vilt


Pak twee velletjes vilt en leg ze op elkaar. Gebruik een viltstift (of markeerstift) om de beer op het bovenste vel vilt te tekenen. Voor de beer kun je dit patroon (PDF) gebruiken. Maar je kunt natuurlijk ook zelf iets verzinnen. Maak er een konijn, monster of auto van. Wees creatief en doe wat je zelf leuk vindt!

 

 

2. Naai de twee velletjes vilt op elkaar


Met het borduurgaren en de naald ga je nu de twee velletjes op elkaar naaien met een rijgsteek. (Het borduren een beetje verleerd? Bekijk dan dit handige YouTube-filmpje voor tips). Volg gewoon de lijnen van de beer.
 

Let op! Laat ruimte open aan de bovenkant! De beer moet nog een gezicht krijg en daarvoor is nog wat ruimte over.
 

Als de twee velletjes (bijna helemaal) aan elkaar zijn genaaid, kun je de beer gaan uitknippen. Laat een paar millimeter ruimte over tussen het stiksel en de kniprand, zodat het garen niet loslaat.


 

 

3. Geef je beer een gezicht


Gebruik twee kleine stukjes vilt (van een andere kleur) om ogen te maken. Knip twee rondjes uit en borduur ze op de bovenste viltlaag. Met het garen kun je een kleine mond en als je dat wilt een neus borduren.


Als je dit gepriegel te lastig vindt, dan kun je de ogen, mond en neus natuurlijk ook gewoon op het vilt tekenen met de stift! 

 

4. Naai de knuffel verder dicht


Wanneer de beer een gezicht heeft gekregen, kun je verder met je rijgsteek. Volg het patroon weer verder, maar let op: laat een paar centimeter open! De beer moet nog opgevuld worden en daar is een kleine ruimte voor nodig.

 

 

5. Vul de beer op 


Nu is het tijd om de beer op te gaan vullen. Pak de knuffelvulling en vul je knuffel op totdat je zelf tevreden bent. Het is aan jou om te bepalen of de beer zacht en dun is (weinig vulling) of stevig en bol (veel vulling). Zorg dat de vulling goed in alle pootjes terechtkomt.

 

 

6. Naai de knuffel dicht


Als de knuffel opgevuld is, kun je het vilt dichtnaaien. Gebruik eventueel nog een beetje vulling om het laatste stukje ook goed op te vullen voordat de knuffel helemaal dichtgenaaid wordt. 

 

7. Een knuffel voor je kat of hond


En voilà! Je knuffel is klaar! Je hebt nu in een paar eenvoudige stappen een eigen knuffeltje gemaakt.
Tijd om de knuffel aan je hond of kat te geven.
 

N.B. Natuurlijk kun je de knuffel ook in een groter formaat maken voor een kind of kleinkind. Pas daarbij wel op dat er geen onderdelen los kunnen raken. Knuffels voor kinderen moeten aan strenge veiligheidseisen voldoen, die bij een zelfgemaakte knuffel moeilijk te controleren zijn. 

 

Ga jij dit knuffeltje zelf maken? Deel de foto van jouw creatie via e-mail ([email protected]), de reacties hieronder of op onze Facebook-pagina!

 

Reacties

  1. Kjell Kjell

    Ik vind hem mooi en ga hem maaken maar niet voor mijn hond maar voor mij zelf
    Is dat ook goed??? Ik hoop van wel groetjes kjell

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »