De vreemde huisdieren van kunstenaar Salvador Dalí

De vreemde huisdieren van kunstenaar Salvador Dalí

Het is geen geheim dat kunstenaar Salvador Dalí een aparte man was. Hij hield er dan ook vreemde hobbies en interesses aan over. De beste man hield bijvoorbeeld van bijzondere dieren. Net als wij trouwens! In zijn leven werd hij regelmatig gefotografeerd met bijzondere huisdieren aan zijn zijde. Benieuwd welke dat zijn? Wij vertellen het je!

Ocelot

Misschien heb je er nooit van gehoord, maar één van Dalí’s favoriete dieren was een Ocelot. Een Ocelot (of Pardelkat) is een nachtkat die voornamelijk in Centraal- en Zuid-Amerika voorkomt. Het is een dier dat veel ruimte nodig heeft, maar helaas worden Ocelots ook wel eens als huisdier gehouden.

 

In de jaren zestig kocht Salvador Dalí een Columbiaanse Ocelot, die hij Babou noemde. De katachtige werd aangekleed met een riem vol edelstenen, en Dalí nam hem overal mee naartoe aan een riem. De Ocelot ging zelfs mee naar restaurants, wat nogal wat reacties opriep. Het personeel van restaurants was natuurlijk bang voor het wilde dier. Dalí probeerde een serveerster nog even wijs te maken dat het een gewone kat was die hij beschilderd had...
  

 

 

Dit is pas écht een bijzonder huisdier


Salvador Dalí miereneterWe lieten je op Facebook al even raden naar het vreemde huisdier van Dalí. Als we geen mogelijke keuzes hadden voorgelegd dan was dit dier waarschijnlijk niet geraden. Het dier waarmee Dalí wel eens gezien werd is... een miereneter! 

 

Deze foto is genomen in 1969, terwijl Salvador Dalí een metrostation in Parijs uitstapt. De mensen om hem heen kijken niet vrolijk... of zouden ze misschien niet weten welk dier dit is?

 

Een miereneter is een geweldig mooi dier, maar ze zijn niet geschikt om als huisdier te houden natuurlijk. Gelukkig heeft Fluzzy pluche miereneters in de collectie!  

 

 

Reacties

  1. Leon's vriendje Leon's vriendje

    wow... ik kan het nog steeds niet geloven.. dat is nog steeds best vreemd! 5 jaren later ben ik er nog steeds van overtuigd dat hij toch gewoon een hond moest nemen als huisdier.

  2. Leon Leon

    wow... ik kan het nog steeds niet geloven.. dat is nog steeds best vreemd! 2 jaren later ben ik er nog steeds van overtuigd dat hij toch gewoon een hond moest nemen als huisdier.

  3. Leon Leon

    wow.. een miereneter als huisdier.. dat is best vreemd inderdaad! Misschien moest hij toch gewoon een hond nemen als huisdier.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »