Happy Teddy Bear Day! (+ WINACTIE)

Happy Teddy Bear Day! (+ WINACTIE)

Fijne teddyberendag! Deze bijzondere feestdag is – hoe kan het ook anders – in de Verenigde Staten ontstaan en wordt ieder jaar op 9 september gevierd. Maar dat weerhoudt ons er niet van om die lieve teddyberen ook in Europa extra in het zonnetje te zetten. Ter ere van Teddy Bear Day geven we je een aantal leuke weetjes over de teddybeer. + Doe mee met onze winactie en win teddybeer Charles!

De leukste weetjes over Teddyberen


De teddybeer dankt zijn naam aan de 26e president van de Verenigde Staten: Theodore “Teddy” Roosevelt. Hij weigerde tijdens het jagen een jonge beer dood te schieten. Nadat de pers het incident oppikte, werd de beer bekend als ‘Teddy’s Bear’.
 
Wist je dat teddyberen al meer dan 100 jaar bestaan? Na ‘Teddy’s Bear’ wilde alle Amerikanen een pluche versie van deze lieve beer. Een Amerikaanse winkel bracht in 1902 voor het eerst een knuffelbeer op de markt.
 
Het Guinness Book of World Records staat vol met teddyberen. De duurste teddybeer, de kleinste teddybeer, de grootste verzameling knuffelberen: 

De duurste teddybeer ooit verkocht is de Steiff Louis Vuitton Beer. Deze beer leverde maar liefst $ 2,1 miljoen op bij een veiling! 
De kleinste teddybeer is slechts 4,5 mm groot en staat in het Teddybeer Museum in Zuid Korea. 
De grootste verzameling teddyberen behoor toe aan Jackie Miley in de Amerikaanse stad Hill City, South Dakota. Ze heeft inmiddels meer dan 8000 teddyberen, die ze in een museum tentoonstelt. Haar collectie groeit nog iedere dag!

 
En ook in Europa werd er rond 1903 hard gewerkt aan de vervaardiging van knuffelberen. Het oudste en wellicht bekendste bedrijf is het Duitse Steiff.
 
De teddybeer is wereldwijd razend populair. In ieder land vind je verzamelaars en liefhebbers van de knuffelbeer. Deze liefhebbers van teddyberen worden ‘arctofielen’ genoemd, naar de Griekse woorden ‘arktos’ (beer) en ‘philo’ (vriend).
 
Wist je dat knuffelberen nu zelfs te printen zijn? Er wordt geëxperimenteerd met het printen van diverse materialen om driedimensionale objecten te kunnen printen. De eerste teddybeer is al uit een 3D printer komen rollen!
 

Winactie! Doe mee en win Teddybeer Charles (verlopen!)
Deze gezellige Teddy Bear Day willen we samen met je vieren. En daarom maak jij nu kans op de leuke teddybeer Charles!


Zo doe je mee:


1. Maak een selfie/foto van jou en je teddybeer
2. Stuur de foto naar [email protected] met als onderwerp ‘winactie’
3. Vergeet niet je adresgegevens in de e-mail te vermelden!
4. Insturen kan t/m zondag 20 september

 

De leukste inzendingen worden op onze blog en op Facebook gepubliceerd.
De winnaar krijgt via e-mail bericht.


Helaas, deze winactie is verlopen. Volg Fluzzy op Facebook of Twitter om op de hoogte te blijven van de laatste knuffelnieuwtjes en winacties. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »