De eerste teddybeer uit een 3D printer

De eerste teddybeer uit een 3D printer

Waarschijnlijk heb je thuis nog een ‘ouderwetse’ printer staan, maar het fenomeen 3D printen begint steeds grotere vormen aan te nemen. Bij verschillende winkels kun je jouw eigen telefoonhoesje of sieraden ontwerpen en uit laten printen. In een handomdraai kan iedere creatie tot leven worden gebracht met de allernieuwste 3D printers. Nu gaat het 3D printen nog een stap verder: je kunt je eigen teddybeer printen!

Wat is 3D printen nou eigenlijk?

Zoals de naam eigen al zegt kun je met een 3D printer driedimensionale objecten printen. De printer bouwt een 3D ontwerp laagje voor laagje op, zodat uiteindelijk een object ontstaat. Over het algemeen worden poeders of vloeistoffen gebruikt die door het printen een vaste vorm aannemen. Daardoor kun je heel gemakkelijk solide voorwerpen zoals een telefoonhoesje uitprinten.

 

Print je eigen teddybeer

Op dit moment wordt er druk geëxperimenteerd met verschillende soorten materialen die bij 3D printen gebruikt kunnen worden. De onderzoeksafdeling van Disney is nu zelfs aan de slag gegaan met zachte materialen zoals wol en vilt. En dat heeft geresulteerd in de eerste 3D geprinte teddybeer!


Het uitgeprinte beertje is van zacht materiaal en daarom knuffelbaar zoals iedere knuffel. De basisvorm is gemaakt van vilt, waarop de wol wordt geprint. De wol heeft namelijk een ondergrond nodig om aan vast geprint te worden. De printer legt vervolgens laagje wol op laagje wol totdat de knuffelbeer helemaal af is:
 


Teddyberen gemaakt met 3D printers... dat is een mooi toekomstbeeld! Stel je voor: je kunt jouw eigen teddybeer tekenen en een paar minuten laten rolt er zo’n zacht beertje uit de printer. Fantastisch! Dit is echter nog toekomstmuziek, maar de eerste poging is gedaan door de onderzoekers van Disney. Wij hopen op meer geprinte knuffelberen in de toekomst!

 

Zou jij graag een eigen teddybeer printen? Laat een reactie hieronder achter of praat mee op onze Facebook-pagina
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »