5 leuke ideeën voor een perfecte dierendag

  • Geplaatst op
  • Door Wendy
  • 1
5 leuke ideeën voor een perfecte dierendag

Woensdag 4 oktober is het weer dierendag! Dieren horen uiteraard het hele jaar door volop aandacht te krijgen, maar op Werelddierendag kunnen we dieren extra in het zonnetje zetten en vertroetelen. Als huisdierbezitter geef je jouw huisdier op dierendag natuurlijk een lekkere snack en geef je het beestje wat extra aandacht. Deze dag is ook zeer geschikt om met jouw kids, neefjes nichtjes of buurkinderen aan de slag te gaan met een leuk DIY-project of een diergerelateerd uitje te plannen. Daarom hebben we voor jou 5 toffe ideeën om deze dag helemaal in het teken van dieren te zetten!

1.      DIY wc-rol dieren maken

Op een druilerige dag kun je gezellig binnen gaan knutselen met de kinderen. Onze tip voor dierendag: DIY wc-rol dieren maken! Dit een geweldige activiteit met kinderen, vooral als het weer even niet meezit. Met heel weinig materialen kun je namelijk de leukste dieren maken. Het enige wat je nodig hebt zijn een aantal wc-rollen, verf of stiften, ‘googly eyes’ en wat lijm. Op de website Frugal Fun for Boys and Girls vind je een stappenplan voor deze leuke wc-rol aap, leeuw en olifant.


Foto: Frugal Fun for Boys and Girls

 

2.      Een bord vol met dieren

Tover je bord met eten om in een kunstwerk! Met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt, maak je grappige dieren. Van een paar druiven creëer je een rups. Een bruine boterham wordt een vrolijke vlinder. Een banaan verander je in een handomdraai in een dinosaurus. En een boterham met pindakaas wordt een gezellige bruine beer.

Op de website One Little Project vind je nog veel meer inspiratie. Welke ga jij maken? 

Gerechten in de vorm van dieren! - Foto: One Little Project
Foto's: One Little Project

3.      Bezoek een asiel of dierenopvang

Dierendag draait natuurlijk allemaal om het dier en dan vooral om het welzijn van dieren. En wat is nou beter dan goed zorgen voor dieren en kijken hoe dieren goed verzorgd worden. Er worden nog altijd heel veel (huis)dieren afgestaan en veel huisdieren raken vermist, waardoor het asiel en de vele opvangcentra zijn hoog nodig. Veel van deze instellingen openen hun deuren op Werelddierendag, zodat jij er een kijkje kunt nemen. En als je toch al overweegt om een huisdier in huis te nemen, dan is een dierenasiel of opvangcentrum de perfecte plek om een harig vriendje uit te kiezen! Op de website van de dierenbescherming lees je meer over het zorgen voor huisdieren

Dierenbescherming
Foto: Dierenbescherming

4.      Maak een knuffel voor je hond of kat

Bij een feestdag hoort natuurlijk een cadeau. Wij hebben een leuk DIY-idee voor je: met wat vilt en vulling, maak je in een handomdraai een knuffeltje voor je hond of kat. Daar zal jouw huisdier meteen blij van worden! In deze Fluzzy-blog lees je stap voor stap hoe je dit leuke knuffeltje zelf maakt. We zijn heel benieuwd of het gelukt is, dus deel vooral jouw resultaat!

MAAK EEN KNUFFEL VOOR JE HOND OF KAT

5.      Leer wat nieuws over dieren door een documentaire of boek

Leuk en leerzaam kunnen heel goed hand in hand gaan. Wereldierendag is dan ook een mooie aangelegenheid om je kennis over het dierenrijk bij te schaven, zowel voor jou als voor je kinderen. Wist je bijvoorbeeld dat het vogelbekdier het enige zoogdier met een snavel is? Of dat bij zeepaardjes het mannetje zwanger is en niet het vrouwtje? En wist je dat ezels – ondanks het vooroordeel – juist heel slim zijn? Er is nog zoveel te leren over het dierenrijk! In de bibliotheek kun je veel informatieve en vrolijke boeken vinden om samen met je kinderen door te bladeren. En ook op televisie en op streamingdiensten als Netflix kun je prima terecht voor mooie natuurdocumentaires.

Netflix documentaire Frozen Planet 

Je kunt uiteraard nog veel meer doen om dierendag voor mens én dier een succes te maken. Eet bijvoorbeeld eens een dagje vegetarisch. Er zijn voldoende alternatieven in de supermarkt verkrijgbaar en ook met ingrediënten als ei, kaas, peulvruchten en noten kun je een goedvullende maaltijd op tafel zetten.

En uiteraard kun je in de webshop van Fluzzy terecht voor de leukste dieren knuffels! Kijk bijvoorbeeld eens bij onze huisdier knuffels of onze tropische knuffeldieren. Deze pluche dieren zijn namelijk het perfecte huisdier: je hoeft ze nooit eten te geven of uit te laten en ze blijven voor eeuwig jouw beste vriend!

Hoe ga jij Werelddierendag doorbrengen? We horen het graag van je via een reactie onder de blog of laat een reactie achter op Facebook

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »