Vrouwenfavorites: interview met Fluzzy-oprichter Wendy

Vrouwenfavorites: interview met Fluzzy-oprichter Wendy

Onlangs werd Fluzzy-oprichter Wendy geïnterviewd door online platform Vrouwenfavorites.nl. Ze sprak over haar liefde voor knuffels, de favoriete knuffels van Fluzzy en de toekomstplannen. Lees hieronder het hele interview!

Fluzzy in Wendy's ogen: Lieve en verrassende knuffels die je weer even kind laten zijn. De knuffels van Fluzzy zijn voor iedereen: geen onderscheid tussen jongen of meisje, klein of groot, jong of oud.
 

Vrouwenfavorites: Verrassend een webshop in knuffels, hoe is het ontstaan?


Wendy: ‘Ik ben voor mezelf begonnen, omdat ik zelf iets wilde creëren. Daarnaast wilde ik graag doen wat ik écht leuk vond: een combinatie van mijn werk (online marketing & communicatie) en mijn hobby’s en passie. Dat heeft geresulteerd in een aantal mooie projecten en ondernemingen, waar ik met plezier aan werk. Mijn interesse in schrijfwerk, popcultuur en media kan ik delen via PopcornCulture.nl: een online magazine dat ik samen met een aantal vrienden heb opgericht. Ik liep ook al een tijdje rond met het idee van een webshop waarin ik mijn liefde voor film en televisie verder kwijt kon. Samen met een zakenpartner, die al ervaring had met het runnen van een webshop, ben ik toen HuupHuup.nl gestart. Al snel had ik de smaak te pakken en bleven ideeën voor nieuwe webshops opborrelen. Het opzetten en beheren van een webshop bleken in de praktijk nog leuker dan ik had gedacht, vooral vanuit het oogpunt van marketing. Mijn nieuwe webshop Fluzzy.nl is ontstaan uit de ambitie om meer projecten op te zetten en van mijn hobby mijn werk te maken.’
 

Vrouwenfavorites: Wat heb jij met knuffels?


Wendy: ‘Zoals de meeste mensen ben ik natuurlijk opgegroeid met knuffels. Bij ons in huis speelden knuffels een grote rol. Mijn moeder maakte zelf beren en is helemaal gek op knuffeldieren. Van mijn ouders heb ik de liefde voor knuffels absoluut overgenomen.

Wat zo leuk is aan knuffels is dat het speelgoed is met een persoonlijkheid. Iedere knuffel heeft een eigen uitstraling en iedereen heeft een favoriete knuffel. Een knuffel is je eerste beste vriend. Knuffels discrimineren ook niet: of je nou jongen of meisje of jong of oud bent, iedereen vindt knuffels leuk. Baby’s kunnen niet slapen zonder hun favoriete beer. Kleine kinderen zijn ontroostbaar als hun knuffelkonijn kwijtraakt. En als ik het met mensen over mijn webshop heb, dan komen meteen de mooiste verhalen van vroeger naar boven en worden herinneren van hun favoriete knuffel opgehaald. Heel bijzonder dus, hoe belangrijk knuffels in ieders leven zijn!’
 

Vrouwenfavorites: Welke knuffel is favoriet bij Fluzzy?


Wendy: ‘Ik krijg hele positieve reacties op de aparte knuffels, zoals het pluche badeendje, de geisha’s of de gekke vissen. Dit zijn knuffels die ze niet zo snel verwachten, want bij knuffels denk je toch al snel aan teddyberen of knuffelkonijnen. Maar ook de hele zachte en schattige knuffels zijn favoriet. Op de schattige koala en de zachte apen wordt bijvoorbeeld ook heel positief gereageerd. Mijn eigen favoriet zijn de fantasiedieren en specifiek de monsters. Met deze knuffels kun je alle kanten op. Ze zijn grappig, lief, zacht, eigenwijs en hebben een sterke persoonlijkheid. Ze zijn heel sprekend en vertellen een verhaal. Maar in de webshop is ook een heel lief teddybeertje te vinden waar ik stapelgek op ben. Die beer is voor mij onweerstaanbaar.’
 

Vrouwenfavorites: Wat is het mooiste compliment dat je ooit kreeg?


Wendy: ‘Ik zie het als een groot compliment als mensen bewondering voor mijn ondernemingen tonen. Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik de motivatie opbreng om iedere dag zelfstandig aan de slag te gaan. Voor mij is gaat dat natuurlijk, omdat ik doe wat ik leuk vind en omdat ik mijn ondernemingen wil laten ontwikkelen. Dan is het een groot compliment als mensen dat als iets bijzonders beschouwen. Op zakelijk gebied zie ik het als een heel groot compliment als een klant blij is met een product of met de service die ik geleverd heb. Het is dan goed om te horen dat een product op tijd is aangekomen voor de verjaardag van een kind of dat de klant blij is om op de hoogte gehouden te worden.  Dan krijg je waardering voor datgene waar je iedere dag hard aan werkt.’
 

Vrouwenfavorites: Wat zijn jouw plannen met Fluzzy?


Wendy: ‘Mijn doel is om Fluzzy te laten groeien de komende jaren. Er zijn nog zoveel leuke dingen die ik met dit concept kan doen! Hopelijk wordt Fluzzy een webshop met een heel ruim assortiment, die uitblinkt in bijzondere en verrassende knuffels. Ik zou graag zien dat Fluzzy een herkenbare naam wordt en veel meer wordt dan een webshop. Uiteindelijk wil ik ook zeker evenementen en activiteiten aan de webshop gaan koppelen. Wellicht dat samenwerking met andere partijen tot de opties behoort. Mijn ultieme doel is om zelf knuffels te ontwikkelen en te laten maken.’
 

Vrouwenfavorites: Zijn er nog andere dingen die je kwijt wilt in het interview?


Wendy: ‘Fluzzy is net pas gestart en het zal een work in progress zijn. Daarom ben ik altijd op zoek naar mensen die kritisch en open mind naar de website, het assortiment en de algehele uitstraling kijken. Ik sta dan ook open voor feedback: klopt er iets niet op de website, ontbreekt er iets in het assortiment, wat kan beter, wat is goed? Constructieve feedback is dus welkom!’
 


Het orginele interview is hier te vinden:
http://www.vrouwenfavorites.nl/vrouw/interview-wendy-de-bert-fluzzy-nl
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »