Teddyberen op het ijs

Teddyberen op het ijs

In Noord-Amerika kent het ijshockey een mooie traditie: de Teddy Bear Toss. Tijdens het kerstseizoen worden duizenden teddyberen het ijs op gegooid en vervolgens gedoneerd aan het goede doel.

Teddy Bear Toss


De traditie van de Teddy Bear Toss wordt ieder jaar onder de ijshockey junioren gehouden. Om het kerstseizoen te vieren worden alle fans gevraagd om een teddybeer mee naar de wedstrijd te nemen.  Wanneer het thuis spelende team zijn eerste goal maakt, worden alle knuffels het ijs op gegooid, resulterend in een zee van knuffels. De teddyberen worden vervolgens geschonken aan een goed doel.

 

25.291 teddyberen


Normaal levert deze traditie tientallen of honderden teddyberen op voor het goede doel. Maar sommige wedstrijden doen het net iets beter, zoals een wedstrijd die in december 2013 in het Canadese Calgary werd gehouden. Na eerste goal van het ijshockeyteam de Calgary Hitmen werden 25.291 knuffels het ijs op gegooid! Net geen record: datzelfde team vestigde het wereldrecord reeds in 2007: 26.919 teddyberen. 

Bekijk hier de indrukwekkende Teddy Bear Toss:
 Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »