Fijne Internationale Knuffeldag!

Fijne Internationale Knuffeldag!

Er wordt te weinig geknuffeld. Met een webshop vol knuffels en pluche dieren weten we natuurlijk hoe leuk knuffelen kan zijn. Maar wist je dat knuffelen ook heel gezond is? Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat elkaar omhelzen een positief effect heeft. En daarom is Internationale Knuffeldag in het leven geroepen. Laten we dat met veel omhelzingen vieren!

Knuffelen is gezond

Het idee van een wereldwijde dag waarop geknuffeld wordt, ontstond in 1986 in Amerika. Internationale Knuffeldag wint ieder jaar aan populariteit en ook in Nederland zie je dat er steeds meer aandacht voor komt. Vooral nu blijkt dat knuffelen niet alleen leuk is, maar ook heel gezond kan zijn!
 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het geven van een omhelzing daadwerkelijk goed voor je gezondheid is. Tijdens het knuffelen komt het hormoon oxytocine vrij. Deze stof wordt aangemaakt in de hersenen en wordt ook wel het ‘knuffelhormoon’ genoemd. Oxytocine vermindert stress, helpt tegen angst en zorgt ervoor dat we ons socialer opstellen. Andere positieve bijwerkingen zijn verbeteringen van het leervermogen en verlaging van de bloeddruk en hartslag.
 

Geef het goede voorbeeld

Er is dus genoeg bewijs dat knuffelen niet alleen fijn is, maar dat het ook een positieve impact heeft. Het voelt misschien wat vreemd om zomaar mensen te knuffelen, maar laten we gewoon het goede voorbeeld geven. Geef je collega een omhelzing en knuffel je vrienden. Misschien kan zelfs de postbode wel een vriendelijke knuffel waarderen!
 

Als je nog niet overtuigd bent, dan hebben we nog wat inspiratie voor je in de vorm van knuffelende dieren: 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »