5 DIY inpak tips voor Sinterklaas en Kerstmis

5 DIY inpak tips voor Sinterklaas en Kerstmis

De dagen worden korter, de temperatuur daalt en de gezelligheid stijgt: de feestdagen komen er weer aan! Volgende week brengt Sinterklaas weer een bezoek aan alle kindertjes van Nederland. Fluzzy helpt de Sint en de Kerstman graag met de knuffels die op de vele verlanglijstjes staan. En hoewel iedereen veel aandacht besteed aan de cadeaus, vergeten we nog wel eens dat het inpakken ervan ook heel leuk kan zijn. Vooral voor degene die het cadeautje krijgt! Een cadeau is spannend tot op het laatste moment. En daarom is het extra leuk als het cadeautje op een creatieve manier is ingepakt. Voor wie geen surprises doet, maar wel creatief bezig wil zijn hebben we een aantal leuke DIY inpaktips:

Creatief inpakpapier


Maak van het inpakpapier een extra cadeau! Plak bijvoorbeeld potloden of krijt op het (in gewoon wit papier ingepakte!) cadeau en laat de kinderen tekenen en kleuren. Hierdoor heb je twee cadeaus in één!
 

 Monsterlijk leuk inpakpapier


Dat monsters leuk zijn, weten wij natuurlijk allang. Maar heb je wel eens geprobeerd om een cadeautje als monster in te pakken? Eigenlijk heel simpel: zorg voor felgekleurd inpakpapier en maak van wat papier of karton de grote, gekke ogen. Met blauw papier maak je bijvoorbeeld een hele leuke Koekiemonster (vergeet de koekjes niet!), maar je kunt natuurlijk ook je fantasie de vrije loop laten!
 


 

Gebruik stof om het cadeau mee in te pakken


Gebruik eens een lap stof in plaats van inpakpapier. Hiervoor kun je oude lappen gebruiken of stukken stof van de markt. En als je echt in een creatieve bui bent kun je jouw eigen patroon maken door een neutraal stuk stof te stempelen met bijvoorbeeld leuke dieren!
 


 

Jungle cadeau


Tover saai bruin papier om in een papieren jungle! Met een leuke print en kartonnen dieren vrolijk je een cadeau heel eenvoudig op. Voor de print kun je bijvoorbeeld breed lint gebruiken. De kartonnen dieren kun je zelf in elkaar knutselen of voorbeelden zoeken op internet (tip: kijk eens op Pinterest!)


  


Knuffelcadeau


Wil je jouw cadeau echt tot leven laten komen? Gebruik dan pluche en een paar ogen om een echt knuffelcadeau te creëren! Die verpakking maakt het cadeau al meer dan de moeite waard.

 

Fluzzy wenst iedereen een hele fijne pakjesavond toe!

 

Heb je zelf nog creatieve inpaktips? Deel ze via de reacties!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »